Najbolji animirani filmovi: Extinct (2021)

Photo: YouTube Sky TV

Ispod možete pročitati kratak opis za film Extinct. Ako vas zanimaju još neki najbolji animirani filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolji animirani filmovi: Extinct

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Animirani film, avantura, komedija

Režija: Raymond S. Persi

Uloge: Julia Taylor Ross, Jim Jefferies, Reggie Watts, Maria Bamford i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kad se dva Flummela (preslatka vrsta pahuljastih životinja s rupama u središtu) magično prevezu u današnje vrijeme, saznaju da je njihova vrsta sada izumrla i zaboravljena.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Killer Bean Forever (2009): Crtani filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Extinct i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji animirani filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: