Makedonska salata od grape-fruita i naranče

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema makedonska salata od grape-fruita i naranče. Ako vas zanimaju još neki recepti za slatka ili slana jela za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za salatu od rajčice i endivije” ili “Salata od rajčice i endivije” i kliknete “Search”.

Makedonska salata od grape-fruita i naranče
Recepti i hrana

Ukusna makedonska salata

Sastojci za 4 osobe:

– 1 grape-fruit tanke kore
– 2 sočne naranče
– 2 žlice šećera
– eventualno 1 zrela banana

Priprema

Voće oljuštite, operite i osušite. Grape-fruitu i naranči oljuštite vanjsku i unutarnju koru. Nad staklenom zdjelom režite kriške grape-fruita (da bi se sačuvao sav sok) i posebnim nožićem-pilicom odstranite unutarnju gorku koricu i sjemenke. Izrežite naranče na tanke ploške, također iznad posebne zdjelice, izvadite im sjemenke, razrežite na ploške na četiri dijela i stavite ih zajedno sa sokom u istu staklenu zdjelu, gdje su i kriške grape-fruita. Možete dodati i bananu, razrezanu na sitne ploške, ali nije prijeko potrebno, jer će makedonska salata biti ukusna i bez nje. Zašećerite je, voće zajedno promiješajte, zdjelu poklopite i stavite je oko sat vremena u hladnjak. Takva je za djecu najbolja; odrasli joj mogu dodati pola čašice nekog likera blaga mirisa, na primjer, ruma, kirša ili maraskina.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane.

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

NE PROPUSTI  Omlet od jabuka - Najbolji recepti za slatka jela

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: