The Front (1976): Filmovi Woodyja Allena

The Front (1976): Filmovi Woodyja Allena
Photo: YouTube george botanos

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i akcijski film The Front (Paravan), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Front

Godina filma: 1976

Filmski žanr: Drama, akcija

Režija: Martin Ritt

Uloge: Joe DiMaggio, Marilyn Sokol, David Margulies, Charles Kimbrough, Woody Allen i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Početkom 1950-ih Howard Prince, koji radi u restoranu, pomaže prijatelju piscu s crne liste prodavajući TV stanici scenarij pod svojim imenom. Novac je koristan za otplatu kockarskih dugova pa preuzima još tri takva klijenta. Howard je politički prilično nevin, ali upletenost u Florence – koja zbog toga napušta TV s gađenjem – i prijateljstvo s bivšom zvijezdom serije – koja je i sama na crnoj listi – tjeraju ga da počne razmišljati o tome što se zapravo događa.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Alcatraz (2018): Najbolje avanture i filmovi krimići

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Front i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)