The Maze Runner (2014): Najbolji sci-fi filmovi

The Maze Runner (2014): Najbolji sci-fi filmovi
Photo: YouTube 20th Century Studios UK

Ispod možete pročitati kratak opis za misteriju, akciju, triler i znanstveno fantastični film The Maze Runner, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Maze Runner

Godina filma: 2014

Filmski žanr: Akcija, misterija, triler, znanstvena fantastika

Režija: Wes Ball

Uloge: Aml Ameen, Dylan O’Brien, James Dashner, Bryce Romero, Kaya Scodelario i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Budeći se u liftu, ne sjećajući se ništa svoje prošlosti, Thomas izlazi u svijet od tridesetak tinejdžera, svi bez prošlih sjećanja, koji su naučili preživljavati prema vlastitim pravilima u potpuno zatvorenom okruženju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

NE PROPUSTI  Ice Spiders (2007): Humoristični filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Maze Runner i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: