The Stairs (2021): Horror i znanstveno fantastični filmovi

The Stairs (2021): Horror i znanstveno fantastični filmovi
Photo: YouTube Cinedigm

Ispod možete vidjeti kratak opis za horror i znanstveno-fantastični film The Stairs. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili filma i kliknete “Search”.

The Stairs

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Horror, znanstvena fantastika

Režija: Peter ‘Drago’ Tiemann

Uloge: Russell Hodgkinson, Adam Korson, Trin Miller, Stacey Oristano i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Jedanaestogodišnji dječak pronalazi tajanstveno stubište u šumi i nestaje dok je s djedom u lovu. Dvadeset godina kasnije, grupa prijatelja krenula je u istu šumu gdje se susreću licem u lice s istim stepenicama.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Stairs i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed! Ako želite, možete nam reći koji su vam najdraži filmski žanrovi, koliko često gledate filmove i slično.

NE PROPUSTI  Vampire in Brooklyn (1995): Filmovi Wesa Cravena

Možda će vas zanimati i ovo: