The Wizard of Oz (1925): Filmovi za obitelj

The Wizard of Oz (1925): Filmovi za obitelj
Photo: YouTube drelbcom

Ispod možete pročitati kratak opis za fantaziju, komediju, avanturistički i obiteljski film The Wizard of Oz (Čarobnjak iz Oza) kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Wizard of Oz

Godina filma: 1925

Filmski žanr: Fantazija, komedija, avantura, obiteljski film

Režija: Larry Semon

Uloge: Oliver Hardy, Charles Murray, Spencer Bell i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autora Lymana Franka Bauma. Proizvođač igračaka priča čudnu priču o tome kako je Zemljom Oz vladao princ Kynd, ali ga je svrgnuo premijer Kruel. Dorothy saznaje od svoje tetke Em da okrutni ujak Henry nije njezin ujak i daje joj poruku za njezin osamnaesti rođendan, koja otkriva da je ona zapravo princeza Dorothea od Oza i da bi se trebala udati za princa Kynda.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film).

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali film The Wizard of Oz i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: