Varsity Blues (1999): Dobre romanse

Varsity Blues (1999): Dobre romanse
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, komediju i romantični film Varsity Blues (Pobjednici), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Varsity Blues

Godina filma: 1999

Filmski žanr: Akcija, drama, komedija, romansa

Režija: Brian Robbins

Uloge: Tonie Perensky, Marco Perella, Eric Jungmann, John Gatins, Ron Lester i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U malom gradu Teksasu srednjoškolski nogomet je religija. Glavni trener je obožavan, sve dok momčad pobjeđuje i 17-godišnji školarci svakog petka navečer nose nade cijele zajednice. U svojoj 30. godini kao glavni trener, Bud Kilmer pokušava dovesti svoje West Canaan Coyote do naslova 23. lige.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Shadowless Sword (2005): Filmovi na temu povijesti

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Varsity Blues i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: