Večernje molitve pred spavanje

U ovoj objavi možete vidjeti neke kršćanske večernje molitve pred spavanje. Te lijepe molitve će vam sigurno dati mir i biti će vam od pomoći. Kršćani smo: Vjerujemo u Boga, štujemo Ga i ljubimo. Stoga molimo. Molimo svi zajedno kao obiteljska zajednica, jer je Isus rekao: “Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, ja sam među njima.” Zajednička molitva stišava protivnosti, njeguje međusobnu ljubav i razumijevanje, donosi slogu i radost, milost i blagoslov Božji. Obitelj ujedinjena u molitvi, ujedinjena je obitelj. Molimo žarko, sabrano, ustrajno, pouzdano!

Večernje molitve pred spavanje
Kršćanske molitve

Najljepše večernje molitve pred spavanje

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen

Ovom molitvom govorimo Tebi, Bože živi, koji nas čuješ i poznaješ sve naše misli i sav naš život. Zahvaljujemo Ti za ovaj protekli dan, za sva dobra koja smo u njemu od Tebe primili i za sva trpljenja, koja smo s Tvojom pomoći mogli izdržati.

Ispit savjesti i pokajanje

Priznajemo da i u prošlom danu nismo bili savršeno dobri. Griješili smo… Duše Sveti, pomozi nam da se sjetimo svojih grijeha. Razmislimo iskreno što smo sagriješili mišlju, riječju, djelom i propustom.. Osobito da li smo izazvali nemir i žalost u obitelji. (- U tišini ispitujemo ukratko svoju savjest.) Oprosti mi Bože sve moje slabosti, a ja opraštam svima koji su mene uvrijedili. Kajem se od sveg srca što grijesima uvrijedih Boga, najveće i najmilije dobro. Mrzim na sve svoje grijehe i tvrdo udlučujem da ću nastojati popraviti se i ne griješiti više. -Pomozi mi, Gospodine, da budem čvrst u ovoj odluci.

Večernje molitve pred spavanje: Ispovijest vjere

Sada u duhovnoj zajednici sa svim vjernicima Crkve u Hrvata molimo ispovijest naše vjere: Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. -Svoju odluku polažem u bezgrješno Srce presvete Bogorodice Marije. Amen.

NE PROPUSTI  EVP komunikacija je način za stupanje u kontakt s duhovima

Vjernička molitva za obitelj

Pomolimo se za sve potrebe naše obitelji.
1. Za mir i slogu po uzoru svete Obitelji, za ljubav i opraštanje među svima nama, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
2. Da se u našoj obitelji nikada ne čuje psovka i kletva, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
3. Da se uvijek poput Marije i Josipa živimo u milosti Božjoj, boreći se protiv grijeha, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
4. Da blagosloviš naš rad i dadeš nam potrebna zemaljska dobra,molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
5. Da naša obitelj bude uzorna i pripravna uvijek pomoći drugima, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
6. Da svaku nedjelju dolično proslavimo, osobito sudjelovanjem svih nas u svetoj misi, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
7. Za djecu i mladež u našoj obitelji, da napreduje u svemu što je dobro, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
8. Da naša obitelj daruje Crkvi kojeg svećenika, redovnika ili redovnicu, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
9. Za odsutne članove naše obitelji.. da nam se živi i zdravi vrate kući, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
10. Da naša obitelj poraste novim članom, kojega veselo očekujemo, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
11. Za naše preminule rođake i prijatelje… molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
12. Da po uzoru sv. Josipa budemo savjesni i marljivi u svom poslu, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
13. Po zaštiti sv. Josipa očuvaj nas od svih pogibli i neprilika, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
Oče naš…..

Pohodi, molimo Te, Gospodine, ovo prebivalište i daleko od nas odagnaj sve neprijateljske zasjede. Tvoji sveti anđeli stanovali u njemu i u miru nas čuvali. A blagoslov Tvoj bio uvijek nad nama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

NE PROPUSTI  Ezekiel 47: Biblija i Stari zavjet

Večernje molitve pred spavanje: Dnevno prikazanje

U svojim mislima sjedinimo se sa Isusovom žrtvom koja se svakog časa prikazuje na nekim oltarima širom svijeta i izmolimo nevno prikazanje presvetom Srcu Isusovu: Božansko Srce Isusovo, prikazujem Ti po bezgrješnom Srcu Marije, Majke Crkve, i po svetom Josipu, zaštitniku Crkve, sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana u naknadu za naše uvrede i na sve nakane na koje se ti neprestano prikazuješ na oltaru. Osobiti Ti ih prikazujem za svetu Crkvu, Svetoga Oca, biskupski zbor i za sve potrebe koje su preporučene članovima Apostolata molitve. Amen.
Anđeo Gospodnji navijestio Mariji…

IZVOR: coolblogovi.blogspot.com

Koliko često molite večernje molitve pred spavanje? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: