Zahvalnost Bogu Ocu kao stil života

Zahvalnost Bogu Ocu kao stil života
Vjera i religija

Živjeti život i imati zahvalnost Bogu Ocu najbolji je i najmudriji način življenja. No, kako najbolji put nije uvijek ujedno ni najlakši, ni najbrži, svima nam treba neko vrijeme da naučimo tako živjeti. Ukoliko se odlučimo na to, naravno.

Zahvalnost Bogu Ocu treba potvrđivati

Uvijek je na prvom mjestu naša odluka – ŽIVJET ĆU ŽIVOT U ZAHVALNOSTI OCU – ali onda dolazi vrijeme kada to odluku stalno iznova treba potvrđivati i uvježbavati. Neće uvijek bit lako. Naprotiv, bit će trenutaka kada će zadnja stvar na koju želimo misliti biti zahvalnost.

Stvari ne idu kako mi mislimo da bi trebale. Planiramo nešto dobro, prema našem shvaćanju, ali to se ne ispunjava. Često doživljavamo razne nepravde, razočarenja…  Kao niotkuda dolazi neka bolest. Odnosi s najbližima škripe. Djeca ne ispunjavaju naša očekivanja za njih. Sve to i još mnogo više veliki su kameni, a možda i brda, na našem putu zahvaljivanja.

Ipak, jako je opasno dulje vrijeme ostati u opiranju, u neprihvaćanju, u nezahvaljivanju… jer tada naša srca postaju tvrda i u nama se može razviti gorčina. A od gorkog korijena nema nikakvog slatkog ploda…

Zato, kakva god prepreka se našla na našem životnom putu, mi se moramo čvrsto držati odluke da ćemo opet ući u stav zahvalnosti.

Bolji pogled na stvari

Samo zahvalnost diže naša srca ponovno Bogu jer su ona tada meka i laka… i samo tada možemo preskočiti i kamen, i brdo! I kada se uspnemo na taj vrhunac zahvalnosti, baš onda kad nam je najteže, tek tada možemo imati neku drugu perspektivu, bolji pogled na stvari… Očev pogled!

I kao što nam cijeli 136. psalam govori, kako nas potiče na zahvaljivanje, mi UVIJEK IMAMO RAZLOGA ZA ZAHVALNOST!

Bog je uvijek dobar, uvijek milosrdan, uvijek svemoćan, sve dobro čini i Njegova ljubav traje zauvijek. On je taj koji je stvorio i čitav svemir, i moj kutak svemira… On me poznaje u dubinu i zna svaku moju misao… On zna bolje nego ja sama što mi treba i što će mi koristiti… i sve čini na moju izgradnju.

Isto to vrijedi i za tebe, draga prijeteljice i sestro u Isusu! Možda prolaziš neku krizu, možda ne vidiš ni sljedeći korak ispred sebe, ali znaj da On vidi i On te želi voditi dobrim i pravim putem – zato zakorači preko te prepreke i PODIGNI SVOJE SRCE U ZAHVALNOSTI OCU, bez obzira na sve. Tek tada ćeš bolje i vidjeti, zrak će biti lakši za disati i srce će odisati mirom i radošću koju ovaj svijet ne poznaje…

Neka naš životni stil bude ZAHVALJIVANJE… Zahvalnost Bogu Ocu!

Marina

IZVOR: smisaozivota.wordpress.com

Možda će vas zanimati i ovo: