Zelena juha je ukusna i zdrava juha

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema zelena juha. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za salatu od svježega kravljeg sira i rajčica” ili “Salata od svježega kravljeg sira i rajčica” i kliknete “Search”.

Zelena juha je ukusna i zdrava juha
Zdrava hrana

Jednostavna zelena juha

Sastojci za 1 obrok:

– 1 artičoka
– 1/2 opranog limuna
– 100 g špinata
– 50 g graška
– 1 kriška crvenog luka
– 1/2 mrkve
– 1/2 kriške celera
– stručak peršina
– 1/4 kocke mesnog ekstrakta
– poslužite zajedno s prženim toast kruhom, 1 žlicom ribanog parmezana i 1 žlicom maslinova ulja

Priprema

Odrežite artičoki vanjske tvrde listove, natrljajte je polovicom limuna da ne potamni. Stavite je u posudu sa svježom vodom, zajedno s ostalim dobro očišćenim i opranim povrćem, da stoji oko pola sata. Fino iskošite luk, mrkvu, celer i peršin pa ih uspite u zdjelu; dodajte artičoku po dužini narezanu na ploške, usitnjen špinat, grašak, mesni ekstrakt i oko 1 litru vode. Kad zakipi, poklopite posudu, smanjite vatru i stavite juhu da polako kuha oko sat vremena. Ako je previše vode, odnosno juhe, otklopite posudu i povećajte vatru. U tavi ispržite krišku kruha, obilno je pospite ribanim sirom pa prelijte juhom i ulijte žlicu ulja.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema zelena juha? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate? Možete nam reći u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: