Alcatraz (2018): Najbolje avanture i filmovi krimići

Alcatraz (2018): Najbolje avanture i filmovi krimići
Photo: YouTube 4DigitalMedia

Ispod možete pročitati kratak opis za avanturu, akciju i kriminalistički film Alcatraz, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Alcatraz

Godina filma: 2018

Filmski žanr: Avantura, akcija, kriminalistički film

Režija: Andrew Jones

Uloge: Lee Bane, Derek Nelson, Gareth Lawrence, Harriet Rees i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Najpoznatiji američki zatvor maksimalne sigurnosti Alcatraz, u kojem se nalaze najopasniji kriminalci u zemlji, smatra se neprobojnom tvrđavom. Grupa zatvorenika, predvođena naoružanim pljačkašem i gangsterom, umorna je od života pod palcem strogog upravitelja i njegovih sadističkih čuvara.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Patton (1970): Filmovi Franklina J. Schaffnera

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Alcatraz i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: