Surviving the Game (1994): Avanturistički filmovi

Surviving the Game (1994): Avanturistički fimovi
Photo: YouTube Video Detective

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu i kriminalistički film Surviving the Game, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Surviving the Game

Godina filma: 1994

Filmski žanr: Akcija, avantura, kriminalistički film

Režija: Ernest R. Dickerson

Uloge: William McNamara, Jeff Corey, Charles S. Dutton, Ice-T, Rutger Hauer i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Jack Mason (Ice-T), koji živi na ulici, želi prekinuti život kad istog dana umru njegova dva najbolja prijatelja: njegov pas i stariji čovjek s kojim je dijelio hranu i krov.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Mickeys Tale of Two Witches (2021): Disney filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Surviving the Game i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.