Biografija Chucka Norrisa – Biografije poznatih

Biografija Chucka Norrisa - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Chucka Norrisa, poznatog filmskog glumca i majstora borilačkih vještina. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Stjepana Radića” ili “Stjepan Radić” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o njegovanoj kosi.

Kratka biografija Chucka Norrisa

Chuck Norris je rođen 10. ožujka 1940. godine u gradu Ryanu (SAD). Nije imao je lagano djetinjstvo. 1958. godine počinje služiti u vojsci, u Ratnom zrakoplovstvu SAD-a u bazi u Južnoj Koreji. Tamo je počeo trenirati Tang Soo Do i ubrzo je zaradio crni pojas. Kasnije se vraća u SAD i 1962. godine mu prestaje služba u vojsci. Nakon toga je došao do ideje i otvara više škola za treniranje karatea.

Norrisov put do uspjeha

Norris je počeo natjecanja na raznim turnirima, te 1968. godine osvoja naslov prvaka karatea u srednjoj kategoriji. Naslov je branio čak šest godina uzastopno. 1969. godine, časopis Black Belt Magazine ga proglašava borcem godine. Iste godine, po prvi put dobija ulogu u filmu Deana Martina “The Wrecking Crew”.

Nakon što mu je 1970. godine brat poginuo u Vijetnamu, Chuck Norris mu posvećuje film “Missing in Action”. 1972. godine na jednoj demonstraciji borilačkih vještina upoznao je Brucea Leeja. U filmu “Na zmajevom putu” je glumio neprijatelja Bruce Leeja, a ta uloga mu je donijela veliku popularnost. Norris je 1974. godine upisao satove glume na Metro-Goldwyn-Mayeru.

1977. godine je dobio prvu glavnu ulogu u filmu “Breaker! Breaker!”, te filmovima “The Octagon”, “An Eye for an Eye” i “Lone Wolf McQuade”. Glumio je i u filmovima “Code of Silence”, “The Delta Force”, i “Firewalker”. 1997. godine postaje treći zapadnjak koji je dobio crni pojas, 8. dan. 2000. godine mu je svjetski karate savez dodijelio nagradu za životno djelo.

NE PROPUSTI  Biografija Keanu Reevesa - Biografije poznatih

Chuck Norris je 1993. godine započeo glumiti u TV seriji “Walker, teksaški rendžer”, u kojoj je imao glavnu ulogu. Serija se prikazivala osam godina, a glavna uloga rendžera Cordella Walkera postala je zaštitni znak Chucka Norrisa.

Kratka biografija Chucka Norrisa – “Činjenice o Chucku Norrisu”

Negdje pred kraj  2005. godine, Norris je postao fenomen na internetu poznat kao “Činjenice o Chucku Norrisu”. To je niz šala o njegovoj snazi i odlikama. Primjer šale: “Chuck Norris igra ruski rulet sa punim pištoljem i uvijek pobjeđuje.” Norris je rekao da ga te šale ne vrijeđaju, te da su neke smiješne.

U  studenom 2007. godine, izdavačka kuća “Gotham Books” je objavila knjigu “Istina o Chucku Norrisu: 400 činjenica o najvećem čovjeku na svijetu”. Knjiga je bazirana na činjenicama o Chuck Norrisu. Chuck Norris je odmah iste godine podnio tužbu protiv izdavačke kuće zbog povrede prava.

KOMENTIRAJTE CHUCKA NORRISA

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)