Bite the Bullet (1975): Filmovi Candice Bergen

Bite the Bullet (1975): Filmovi Candice Bergen
Photo: YouTube Najimido

Ispod možete pročitati kratak opis za akcijski, avanturistički i vestern film Bite the Bullet (Zagrizi metak), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Bite the Bullet

Godina filma: 1975

Filmski žanr: Akcija, avantura, vestern

Režija: Richard Brooks

Uloge: Robert Donner, Paul Stewart, Ian Bannen, Jean Willes, Gene Hackman, Candice Bergen, James Coburn i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Godine 1908. novine organiziraju utrku konja izdržljivosti kroz pustinju: 700 milja za trčanje za nekoliko dana.
Natječe se devet avanturista, među njima žena s nejasnim motivima, Meksikanac, Englez, mladi revolveraš, stari kauboj i dva prijatelja iz dana s Rough Ridersima na Kubi, Sam Clayton i Luke Matthews – svi u paru s punokrvnim konjima uz potporu sponzora utrke. Ovi individualisti će biti pozvani da poštuju jedni druge jer natjecanje postaje sve brutalnije i napornije.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Uncle Frank (2020): Najbolji filmovi Alana Balla

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Bite the Bullet i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: