Bruised (2020): Filmovi Halle Berry

Bruised (2020): Filmovi Halle Berry
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i akcijski film Bruised, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Bruised

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Drama, akcija

Režija: Halle Berry

Uloge: Raw Leiba, Halle Berry, Michele Karmin, Denny Dillon, Sheila Atim, Adan Canto i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Jackie Justice borac je mješovitih borilačkih vještina. Njezin menadžer i dečko Desi nagovaraju je na brutalnu podzemnu borbu i privlače pozornost promotora borbene lige koji obećava Jackie život natrag u Octagonu. Ali put do iskupljenja postaje neočekivano osoban kada se Manny – sin kojeg se odrekla kao malog – pojavi na njezinom pragu.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Silence of the Lambs (1991): Film Jonathana Demmea

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Bruised i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: