Cheyenne Autumn (1964): Filmovi Johna Forda

Cheyenne Autumn (1964): Filmovi Johna Forda
Photo: YouTube Warner Bros.

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, povijesni i vestern film Cheyenne Autumn, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Cheyenne Autumn

Godina filma: 1964

Filmski žanr: Akcija, drama, vestern, povijesni film

Režija: John Ford

Uloge: John Qualen, Chuck Roberson, Willis Bouchey, Mae Marsh, James Stewart i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kada vladina agencija ne uspije isporučiti čak ni oskudne zalihe koje su po ugovoru dodijeljene ponosnom plemenu Cheyenne u njihovom neplodnom pustinjskom rezervatu, izgladnjeli Indijanci podnijeli su više zlostavljanja nego što je vrijedno i prekinuli su to tako što su krenuli na putovanje od 1500 milja natrag do svojih lovišta predaka.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Forever Purge (2021): Horror, trileri i akcijski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Cheyenne Autumn i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: