Duhovno buđenje može biti veliko traumatično iskustvo

Duhovno buđenje može biti veliko traumatično iskustvo
Vjera i religija

Duhovno buđenje pojedinca može biti jedno vrlo traumatično iskustvo ukoliko nije još naučeno kako osjećati sebe. Osobe koje se okreću ka spoznajama života i sebe, prije toga mogu proći u svom životu kroz razne faze kronične anksioznosti, depresije i slično, što ih na duhovnom putu neće zaobići!

Duhovno buđenje i duhovni put

Duhovni put, kao i sam život satkan je od padova i uspona emotivnog čišćenja, što je zapravo jako dobra vijest. Mnogi se ovdje zapitaju da li rade nešto pogrešno, i da li je sve u redu sa njima, pa im je sve gore. Razlozi pisanja ovakvih postova imaju za zadatak da ohrabri ljude da nastave svoje potrage za osobnom istinom.

Kada individua prođe kroz npr. mračnu noć duše ili epizode nesanica, napada anksioznosati, on tad mora da razumije da mu to samo pomaže da osvijesti svoju mračnu stranu i da sve što on zapravo i treba da uradi, a to je prihvaćanje sebe baš takvim kakav jeste, bez osuđivanja da bi mogao nastaviti dalje..

Na tom putu se učimo bezuvjetnoj ljubavi, zahvalnosti, jer to je ono što nam je neophodno da osjetimo i osvijestimo unutar sebe. Moj savjet Vama, budite hrabri, emocije samo žele da se kreću, dopustite im to. Kada to naučite biti ćete oslobođeni, tada prestaju lutanja, prestaju “padanja”!

IZVOR: duhovnouzdizanje.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: