Erin Brockovich (2000): Filmovi Stevena Soderbergha

Photo: YouTube experiencebluray

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i biografski film Erin Brockovich, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Erin Brockovich

Godina filma: 2000

Filmski žanr: Drama, biografija

Režija: Steven Soderbergh

Uloge: Joe Chrest, David Brisbin, Scotty Leavenworth, Jamie Harrold, Julia Roberts, Aaron Eckhart i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istinitoj priči. Erin Brockovich-Ellis je nezaposlena samohrana majka koja očajnički želi pronaći posao, ali nema sreće. Ovaj niz gubitaka proteže se čak i do neuspjele tužbe protiv liječnice u prometnoj nesreći u kojoj je bila. Bez ikakve alternative, ona uspješno nadmašuje svog odvjetnika da joj da posao kao nadoknadu za gubitak. Iako je nitko ne shvaća ozbiljno, s njezinom lošom odjećom i manirama, to se ubrzo promijeni kada počne istraživati ​​sumnjivi slučaj nekretnina koji uključuje tvrtku Pacific Gas & Electric Company.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Zachariah (1971): Dobri glazbeni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Erin Brockovich i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.