Superman Returns (2006): Filmovi Bryana Singera

Superman Returns (2006): Filmovi Bryana Singera
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu i znanstveno fantastični film Superman Returns (Superman: Povratak), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Superman Returns

Godina filma: 2006

Filmski žanr: Akcija, avantura, znanstvena fantastika

Režija: Bryan Singer

Uloge: Keegan Joyce, Stephan Bender, Alison Araya, Jordana Beatty, Kate Bosworth, Brandon Routh, Kevin Spacey i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na stripu DC Comicsa Superman. Nakon misteriozne odsutnosti od nekoliko godina, Čovjek od čelika vraća se na Zemlju u epskoj akcijskoj avanturi Superman Returns, velikom novom poglavlju sage o jednom od najomiljenijih svjetskih superheroja. Dok stari neprijatelj planira da ga jednom zauvijek učini nemoćnim, Superman se suočava sa srceparajućim spoznajom da je žena koju voli, Lois Lane, nastavila sa svojim životom. Supermanov gorko-slatki povratak izaziva ga da premosti razmak između njih dok pronađe mjesto u društvu koje je naučilo preživjeti bez njega. U pokušaju da zaštiti svijet koji voli od kataklizmičkog uništenja, Superman kreće na epsko putovanje iskupljenja koje ga vodi iz dubina oceana u daleke krajeve svemira.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

NE PROPUSTI  Once Upon a Time in China IV (1993): Akcijski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Superman Returns i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)