Final Analysis (1992): Filmovi Kim Basinger

Final Analysis (1992): Filmovi Kim Basinger
Photo: YouTube Knightley

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i triler Final Analysis (U posljednjoj fazi), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Final Analysis

Godina filma: 1992

Filmski žanr: Drama, triler

Režija: Phil Joanou

Uloge: Harris Yulin, George Murdock, Paul Guilfoyle, Erick Avari, Richard Gere, Kim Basinger, Uma Thurman, Eric Roberts i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Psihijatar ima aferu sa sestrom svog pacijenta koja je udana za grčkog mafijaša. Mafijaš je tiranin nad svojom ženom. Psihijatar želi da se ona razvede, ali se boji što bi njezin suprug učinio. Ona ima zdravstveno stanje koje postaje očito kada popije. Jedne noći ipak popije i napadne muža. Psihijatar koristi svoju profesionalnu privlačnost kako bi joj pokušao pomoći da se izvuče iz posljedica njezinih postupaka, ali postaje nesiguran govori li mu istinu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Project Eden (2017): Znanstveno fantastični filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Final Analysis i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: