Grunfove izjave i grupa TNT za pamćenje

Grunfove izjave i grupa TNT za pamćenje
Legendarne Grunfove izjave

Evo i nove Grunfove izjave koje su super za dobro se nasmijati. Mali podsjetnik: Alan Ford je talijanski smiješni strip koji je prvi put objavljen davne 1969. godine. Autori stripa su Luciano Secchi, pseudonim Max Bunker i crtač Roberto Raviola, pseudonim Magnus. Grupa TNT je tajna (izmišljena) organizacija smještena u jednoj cvjećarnici u New Yorku, Peta avenija. Grupu vodi Broj 1, a tajni agenti su: Alan Ford, Bob Rock, Sir Oliver, Grunf, Šef i Jeremija. Cilj grupe je “čistiti” ulice od raznih kriminalaca i privoditi ih pravdi.
Web stranica: http://www.maxbunker.it

Alan Ford citati – Najbolje Grunfove izjave

Kaže: “Bolje ispasti budala nego iz vlaka.”

Još izjava:
– “Pijte više mlijeka, a manje nafte.”
– “Prvo hopni, pa reci skoč.”
– “Tko sanjari drhti. Tko drhti sanjari ili mu je hladno.”
– “Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega.”
– “Jedna lasta ne čini proljeće, a kamoli dvije.”
– “Bolje gotova gotovina nego čekovno očekivanje.”
– “Bolje izdati knjigu nego prijatelja!”
– “Tko izgubi dobitak, taj dobija gubitak.”
– “Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobijediti.”

Koji su vam najbolje Grunfove izjave i općenito Alan Ford citati? Možete nam reći u komentarima. Hvala. Opustite se i uz druge objave iz kategorije “Strip”. Ugodna zabava. 🙂

Pročitaj još: Strip

Strip je kronološki slijed slika međusobno povezanih radnjom. Strip dolazi od američkog naziva Comic Strip što doslovno znači komična traka. Njegovo postojanje povezano je s pojavom masovnih medija. Iako se pojavljuje kao dodatna zabava za čitatelje novina, ubrzo postaje neovisnim medijem ili, kako se zna kazati, deveta umjetnost.

Dok je naracija kao takva do kraja 19. stoljeća bila vezana ili uz pisani izričaj (primjerice, dramu, priču, novelu, roman) ili uz živu izvedbu (kazalište), pojavom novina i pokretnih slika dobivamo dva potpuno nova medija: strip i film. Dok se obično na strip gleda kao na zabavu za djecu, dok filmove gledaju odrasli, i u stripu i u filmu zapravo se radi o istoj stvari, naracija, priča, treba biti ispričana čitatelju (gledatelju) slikama, statičnim ili pomičnim. Sama forma stripa zahtijeva sažeto izražavanje, jer u nekoliko kadrova i s malo teksta treba ispričati cijelu priču, no to upravo potencira majstorstvo scenarista i crtača stripova jer na raspolaganju nemaju dodatni vid izražavanja koji film ima: zvuk.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: