Gospodin Isus: Tko vjeruje u mene

Gospodin Isus: Tko vjeruje u mene
Vjera i religija

Jednom prigodom, Gospodin Isus je jasno i nedvosmisleno rekao: „Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaišćete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zaišćete u moje ime, učinit ću.” “Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.

I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati“ (Iv 14,12-21).

Gospodin Isus je jasno rekao

Kao što čujemo, Isus je rekao: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. Dakle, tko vjeruje u mene. Dragi prijatelji, ovo je preduvjet djelovanja Božje vlasti i moći u nama. Tko vjeruje u mene… Ovo je ujedno odgovor svima nama, svima onima koji postavljaju pitanje: zar zaista kršćani imaju takvu vlast i moć?

Mogu imati. U kom slučaju? Ako vjeruju onom koji im daje tu moć i vlast. A nemaju oni koji ne vjeruju, koji ne uzimaju ozbiljno Gospodinove riječi, odnosno koji im pristupaju na magijski način kao što je činio Šimun mag koji je od apostola htio kupiti moć i vlast da čini ono što su i oni činili. Međutim, Gospodin Isus nije rekao da će vlast i moć imati oni koji dobro plate, već oni koji mu vjeruju, koji ga ljube, koji mu se mole, koji vrše njegove zapovijedi.

NE PROPUSTI  Ezekiel 40: Biblija i Stari zavjet

IZVOR: oci-u-oci.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: