Hard Eight (1996): Filmovi Paula Thomasa Andersona

Hard Eight (1996): Filmovi Paula Thomasa Andersona
Photo: YouTube arcadeshopper

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju i kriminalistički film Hard Eight, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Hard Eight

Godina filma: 1996

Filmski žanr: Akcija, drama, krimić

Režija: Paul Thomas Anderson

Uloge: Philip Baker Hall, Melora Walters, Robert Ridgely, John C. Reilly, Samuel L. Jackson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

John je izgubio sav novac. Sjedne ispred zalogajnice u pustinji kad se pojavi Sydney, kupi mu kavu, odvede ga u Reno i pokaže mu kako doći do besplatne sobe bez puno novca.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Paul Thomas Anderson

Paul Thomas Anderson (Studio City, 26. lipnja 1970.) je američki filmski redatelj pet puta nominiran za Oscar. Anderson je rođen u Studio Cityju u Kaliforniji kao sin Bonnie (djevojački Gough) i Ernieja Andersona, koji je bio glumac, glas ABC-a i domaćin kasnonoćne horor emisije poznat kao “Ghoulardi” na televiziji u Clevelandu. Anderson je odrastao u San Fernando Valleyju. Pohađao je nekoliko škola, upisao se na Njujorško sveučilište, ali odustao nakon dva dana.

NE PROPUSTI  The Silence of the Lambs (1991): Film Jonathana Demmea

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Hard Eight i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: