Junior Bonner (1972): Filmovi Sama Peckinpaha

Junior Bonner (1972): Filmovi Sama Peckinpaha
Photo: YouTube Blazing Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i vestern film Junior Bonner (Šampion rodea), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Junior Bonner

Godina filma: 1972

Filmski žanr: Drama, vestern

Režija: Sam Peckinpah

Uloge: Bill McKinney, Don ‘Red’ Barry, Dub Taylor, Sam Peckinpah, Steve McQueen, Ida Lupino i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

JuniorBonner, rodeo profesionalac, slomljen je, u modricama kreće u Prescott, svoj rodni grad, na godišnje Dane granice 4. srpnja. Njegov tata, Ace, je raskalašeni sanjar usredotočen na pronalaženje zlata u Australiji; njegova mama je rezignirana s Aceovim lutanjem; njegov brat Curly razdire selo kako bi zaradio milijun na nekretninama. Junior samo želi osam sekundi ostati na napetom Brahmi, družiti se s Aceom, pronaći način da provede vrijeme s prekrasnom ženom čiji pogledi upadaju u njegove oči i zaraditi dovoljno da dođe na rodeo sljedeći tjedan.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Voyeurs (2021): Drame, misterije i triler filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Junior Bonner i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: