The Dark Knight Rises (2012): Filmovi Christophera Nolana

The Dark Knight Rises (2012): Filmovi Christophera Nolana
Photo: YouTube Warner Bros. Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, dramu, triler, kriminalistički i znanstveno fantastični film The Dark Knight Rises (Vitez tame: Povratak), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Dark Knight Rises

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Akcija, drama, triler, znanstvena fantastika, krimić, avantura

Režija: Christopher Nolan

Uloge: Juno Temple, Cillian Murphy, Tom Hardy, Michael Caine, Christian Bale i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Unatoč svom narušenom ugledu nakon događaja iz The Dark Knight (2008.), u kojem je bio kriv za Dentove zločine, Batman se osjeća primoran intervenirati kako bi pomogao gradu i njegovoj policiji, koja se bori s Baneovim planovima da uništi Grad.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms (2021)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Dark Knight Rises i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: