Kako izbjeći svađu na godišnjem odmoru?

U ovoj objavi možete pročitati neke male savjete kako izbjeći svađu na godišnjem odmoru. Ako vas on živcira, pokušajte sami otići na organizirani izlet. Isto tako, neko vrijeme izbjegavajte sunce, jer vas i ono može učiniti nervoznima.

Kako izbjeći svađu na godišnjem odmoru?
Normalno bi bilo očekivati da se ljudi tijekom godišnjeg odmora opuste, ali situacija je najčešće upravo suprotna – velika očekivanja, drukčija pravila svakodnevnog života, izlazak iz uhodane kolotečine,… sve to može dovesti do svađe. Izbjegnite je prije nego što uopće započne!

Godišnji odmor udvoje trebao bi biti prava idila – držanje za ručice, gledanje zalaska Sunca, odlazak na romantične večere uz svijeće i, naravno, ljubavi koliko god poželite. No, zna se dogoditi da sve pođe naopako i da se, umjesto zbližavanja, posvađate na pasja kola. Srećom, postoje načini kako izbjeći najčešće svađe na godišnjem odmoru, ili barem ublažiti njihove posljedice!

5 Savjeta kako izbjeći svađu

1. Novac

Novac je najčešći izvor svađa i nesporazuma tijekom cijele godine, pa zašto tako ne bi bilo i na godišnjem odmoru? Naravno, problem je u tome što svatko želi nešto drugo. Primjerice, on želi sav novac za godišnji odmor potrošiti na pivo i pizzu, a vi ste pronašli ljetnu haljinu 50 posto jeftiniju. Sve je to u redu, zabrinite se tek ako je obratno! Godišnji odmori idealni su za zaboravljanje financijskih odgovornosti. No, u to doba na površinu izbijaju različiti pristupi trošenju, jer više vremena provodite zajedno. Ako ste u prilici dignuti još novca, sve se može nekako izgladiti, no pravi problemi nastaju ako ste za godišnji odmor odabrali neko idilično mjestašce sa malo stanovnika u kojem nema ni bankomata, a kamoli banke.

Kako izbjeći svađu: zvuči potpuno neromantično, no najbolje je unaprijed dogovoriti na što ćete trošiti novac na godišnjem odmoru – i koliko. Primjerice, 50 posto na hranu i piće, 30 posto na zajedničke aktivnosti i slično!

2. Propali planovi

Svi mi imamo neku ideju o tome kako bi godišnji odmor trebao izgledati – naravno, vrijeme treba neprestano biti sunčano, bez oblaka, more toplo ali ne pretoplo, a smještaj ugodan i ne preskup. No, stvarnost nas često zna iznevjeriti. Što ako sve počne naopako – propustili ste trajekt, a sljedeći dolazi tek za tri sata, hotel je očajna rupa s pogledom na gradsko smetlište, hrana očajna, a osim toga pada kiša, koja je ove sezone stvarno nevjerojatno dosadna! Jedino što vam tada preostaje jest posvađati se oko toga čija je ideja bila odabrati takvo mjesto. Ima li ikakve šanse za spas onoga što je ostalo od ljetovanja? Psiholozi kažu kako i godišnji odmor može biti psihološko opterećenje – kad očekujemo kako će sve biti savršeno, jednostavno moramo na nekoga svaliti krivnju ako ne ispadne tako!

NE PROPUSTI  Imena za hrčke koja mogu biti dobar izbor

Kako izbjeći svađu: pokušajte se našaliti i uvidjeti smiješnu stranu svega, pa čak i prometnih zastoja. Recite u sebi: godišnji odmor počinje sada, u gužvi, pa se odmah počnite i zabavljati!

3. Različite želje u ljubavi

Praznici zahtijevaju mnogo posla – ne samo što se od vas očekuje da pocrnite i pročitate deset romana, nego biste trebali i ojačati svoju vezu vatrenom ljubavi. No, samo to što ste na godišnjem odmoru ne znači kako ćete biti ljubavno usklađeni. Ako on to uvijek želi raditi ujutro, a vi navečer, vjerojatno će i na godišnjem odmoru biti tako. Trebate li radi toga otići u časne sestre?

Kako izbjeći svađu: ako vas on napastuje, a još ste umorni od puta, recite kako se morate opustiti. Dajte mu do znanja kako ćete kasnije biti otvoreniji za takve prijedloge. Ako je on redovito “zagrijan” ujutro, a vi navečer, nađite se na pola puta – na godišnjem odmoru barem možete voditi ljubav u doba kad ste inače na poslu!

4. Lutajući pogledi

Lijepe konobarice, komadi koji se šeću plažom,… ljetovanje može biti pravo minsko polje za ljubomoru. Ovo je posebno opasna situacija za one koji nisu sigurni u to koliko je njihova veza čvrsta. A ima tu i drugih problema: kad se na godišnjem odmoru osjetite nesigurnima, ne možete se o tome izjadati prijateljici uz kavu, ili očijukati s njegovim prijateljem kako biste mu vratili milo za drago, pa biste mogli osjetiti jak i bolan osjećaj zapostavljenosti.

Kako izbjeći svađu: gledanje zapravo može biti prilično zdravo. Recite nešto poput: “On izgleda dobro, no kladim se kako nije dobar u krevetu kao ti!” To će mu pojačati samopouzdanje i potaknuti ga da vam kaže nešto slično!

NE PROPUSTI  Imena za labradore koja mogu biti dobar izbor

5. Iritantne navike

Kad ste zajedno 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, njegove iritantne navike mogu se učiniti opravdanim razlogom da vam totalno ide na živce. Način na koji srče juhu, čačka nožne prste, hrče,… popis je beskrajan, a vjerojatno i on sastavlja jedan o vama. Kod kuće ste uvijek nečim zabavljeni, no kad ste na godišnjem odmoru imate više vremena, pa se usredotočujete na negativnosti.

Kako izbjeći svađu: ako vas on živcira, pokušajte sami otići na organizirani izlet. Isto tako, neko vrijeme izbjegavajte sunce, jer vas i ono može učiniti nervoznima. Stalno mislite na stvari koje volite na njemu, recite mu to, a zatim se usredotočite na pozitivno razmišljanje. Tako ćete manje razmišljati o iritantnim stvarima!

Možda će vas zanimati i ovo: