Molitva svetom Valentinu zaštitniku

Ispod vam je na raspolaganju jedna lijepa molitva svetom Valentinu zaštitniku. Ta molitva će vam sigurno biti od pomoći. Ako vas zanima, pogledajte devetnicu svetoj Marti.

Molitva svetom Valentinu zaštitniku
Najljepše kršćanske molitve

Kratka molitva svetom Valentinu zaštitniku

O zaštitniče naš, sveti Valentine, koji si za života bio uzorom svake kreposti, brižni pastiru, oče siromašnih i Isusov mučeniće, koji sjediš u slavi neba, pomozi nam svojom nebeskom zaštitom. Zaštiti naš narod, odagnaj od njega svaku nevolju, bolest očiju i padavice. Neka u njemu gostuje Božji blagoslov, zdravlje, bratski mir i vjera u Isusa Krista. Pogledaj na mlade koji traže tvoju pomoć i zaštitu, daj im milost dobrog rasuđivanja, zalaganja i ozbiljnosti na poduzetnom putu uzajamnog poštovanja i povjerenja. Podaj našim obiteljima ljubav Isusa Krista. Amen.

Pročitaj još: Sveti Valentin

Sveti Valentin je bio prvi biskup grada Terni (Interimna) u Umbriji, stotinjak kilometara od Rima; za vrijeme pape Viktora I. zaredio ga je za biskupa drugi znameniti umbrijski biskup i svetac, sv. Felicijan. Pokopan je na groblju izvan zidina Ternija u doba, te je nad njegovim grobom podignuta u doba pape Julije I. u 4. stoljeću crkva, da bi početkom 17. stoljeća bila sazidana katedrala; u Ternijskog katedrali se i danas čuva svečevo tijelo.

IZVOR: Wikipedija

Molitva

Molitva je religiozni čin izgovaranja određenog teksta, u kojem se vjernici obraćaju Bogu.

Moliti znači razgovarati s Bogom i zadržavati se s njim, zahvaljivati, klanjati se, iznositi svoja razmišljanja i osjećaje, moliti ga nešto, slaviti ga i davati zadovoljštinu.

Čitava se vjera zasniva na molitvi. Ona je održava i utvrđuje u privatnom i javnom životu.

Katolici se, osim Bogu, mole i Blaženoj Djevici Mariji, svecima i anđelima čuvarima.

Na kraju molitve kaže se amen, kao riječ potvrđivanja, što znači “neka bude”.

NE PROPUSTI  Levitski Zakonik 4: Biblija i Stari zavjet

IZVOR: Wikipedija

Bog

Bog je natprirodno biće koje vjernici smatraju božanskim ili svetim. Princip vjerovanja u jednog boga je monoteizam, u sklopu kojeg vjernici tim nazivom opisuju savršeno, nadljudsko biće, za koje se vjeruje da je stvoritelj svijeta i upravljač čovjekove sudbine.

IZVOR: Wikipedija

Da li vam je pomogla navedena molitva svetom Valentinu zaštitniku? Recite nam u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: