Najbolji kriminalistički filmovi: Pool of London (1951)

Najbolji kriminalistički filmovi: Pool of London (1951)
Photo: YouTube beardyj

Ispod možete pročitati kratak opis za film Pool of London. Ako vas zanimaju još neki najbolji kriminalistički filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolji kriminalistički filmovi: Pool of London

Godina filma: 1951

Filmski žanr: Drama, kriminalistički film

Režija: Basil Dearden

Uloge: Laurence Naismith, Christopher Hewett, Renée Asherson, Leslie Phillips, Bonar Colleano i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kriminalistička melodrama o dva mornara u Londonu, Amerikancu stvorenom za krađu i krijumčarenje i poštenom Jamajčaninu. Krađa dragulja polazi po zlu i sudionici moraju odlučiti hoće li pokušati pobjeći ili učiniti ispravnu stvar.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Pool of London i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji kriminalistički filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: