Noah (2014): Biblijski filmovi Darrena Aronofskyja

Noah (2014): Biblijski filmovi Darrena Aronofskyja
Photo: YouTube Paramount Movies

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, triler, dramu, romansu i biblijski film Noah, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Noah

Godina filma: 2014

Filmski žanr: Akcija, drama, triler, avantura, romansa

Režija: Darren Aronofsky

Uloge: Jessica DiCicco, Jennifer Connelly, Nolan Gross, Ariane Rinehart, Russell Crowe i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

“U početku nije bilo ničega.” Tako počinje ova verzija priče usredotočena na Noaha, čovjeka kojem je Bog povjerio da spasi nevine životinje na Zemlji dok su vode čistile planet od zla čovječanstva. Kako se pripovijedanje nastavlja, saznajemo kako su se Adamovi i Evini grijesi prenosili kroz generacije preko njihovih sinova Kaina i Abela, te kako je potomcima njihovog pravednog brata Seta povjereno da brane stvaranje.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Shadowless Sword (2005): Filmovi na temu povijesti

IZVOR: hr.wikipedia.org

Darren Aronofsky

Darren Aronofsky (New York, New York, 12. veljače 1969.) je američki filmski redatelj, scenarist i producent.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Noah i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: