Sinkronicitet: Znakovi slučajnosti u životu

Kako se može prepoznati sinkronicitet u životu? Počnimo od početka: Zašto se događa, koje su vrste sinkroniciteta, kako ih prepoznati? Sretne slučajnosti u životu su česte, no posebno sretne su one kojih se još uvijek sjećate jer se ne događaju svakodnevno. Iako je uobičajeno pripisati ih sreći, sudbini, ili nekom uspostavljenom prirodnom zakonu, ne mora nužno biti tako. Koncept sinkroniciteta Carla Junga iz 1920. godine pomoći će u razumijevanju zašto nam se događaju slučajnosti u životu i koju ulogu imaju. Sinkronicitet je definiran kao značajna slučajnost u životu koja se događa kao posljedica kombinacije vanjskih i unutrašnjih događanja, a koja ne možemo objasniti odnosom uzroka i posljedice.

Sinkronicitet: Znakovi slučajnosti u životu
Život

Prepoznavanje sinkroniciteta

Sinkronicitet postoji na svim mjestima. Samo je pitanje kako ga prepoznati kada se događa? Općenito, vjeruje se da, kad ste otvoreni i reagirate prema spiritualnom svijetu univerzuma, primate iskustvo izvanzemaljskog sinkroniciteta, odnosno transmisiju vaših briga prema produktivnom, pretpostavljeno predviđenom kraju.

To je poput trenutka prosvjetljenja, događaj koji zauvijek mijenja vaš život. Povremeno su sinkroniciteti manji, manje utjecajni, no drugi mogu odrediti svrhu cjeloživotnog putovanja.

Kada se događa?

Prije nego objasnimo sinkronicitete, pogledajmo kako i kada “ste otvoreni i reagirate prema spiritualnom svijetu univerzuma”. Dva su trenutka kad dosegnemo vrh svijesti i otvorenosti u životu. Posebni događaji, kao rođenje, smrt, krize, bjegovi, ljubavni odnosi i putovanja mogu vas približiti samom sebi i vašim spiritualnim stvarnostima. Ali, to nisu jedini trenuci kada se događaju sinkroniciteti. Svakodnevne aktivnosti kao odlazak u kupnju ili komunikacija s drugima može također predstavljati neke sinkronicitete. Sjetite se vremena kad ste se posvađali s partnerom i bili toliko slomljeni da su vas rastužile sve ljubavne pjesme koje ste čuli na radiju? Ili vremena kad ste podigli svoju bebu koja vam se nasmiješila kao da vas podržava u nekoj važnoj odluci koju trebate donijeti?

Sve je dio sinkroniciteta onoliko dugo koliko izvlačite znakovitost iz događanja. Povremeno, svjesno (ili bolje rečeno podsvjesno) tražite znakove iz univerzuma? Ponekad primate poruke kada ih najmanje očekujete. Sinkronicitet vas može dovesti do pokrenute nade i samopouzdanja sa onim što donosi sudbina, što je predodređeno ili kako kaže naš narod, što nam je suđeno. I sve je na vašoj strani ukoliko to možete prepoznati. Tijekom godina, informacije i iskustva o sinkronicitetu vode do prepoznavanja tri glavne kategorije. Iako je teško utvrditi koja od njih ima najveći utjecaj na naš život, dobro je razumjeti kako i samo prepoznavanje trenutaka, koji mijenjaju život, koristi.

NE PROPUSTI  Poslanica Hebrejima 2: Biblija i Novi zavjet

Pojedinačni sinkronicitet

Pojedinačni sinkronicitet je obično jedna slučajnost u životu koja prosvjetljuje, kao susret sa starim prijateljem o kojem ste razmišljali dan prije iz nepoznatog razloga. Ili, recimo, kada posegnete za telefonom da biste nazvali svog rođaka, a onda istog trenutka on nazove vas. Ili, kad otkrijete da vam je najbolji prijatelj kupio poklon i to isti onaj koji ste dugo vremena željeli. To su sve pojedinačni događaji koji su ugodno povezani i znakoviti.

Strune sinkroniciteta ili višestruki sinkronicitet

Niz događaja koji je međusobno u nekoj povezanosti izaziva uvjerenje kako sve nije slučajnost. Na primjer, razmišljate o dobrim starim danima kada na radiju zasvira pjesma upravo iz tog razdoblja koja vas veže za neku vašu sreću. Ili se sjetite neke osobe, i sljedeće što vidite je da je sretnete u trgovini ispred vas. Mislite li da je to slučajnost sjetite se struna sinkroniciteta.

Skupine sinkroniciteta

Ovo je nešto složenije kako se sinkroniciteti spajaju. Izašli ste iz loše veze i nekako vas je to odvelo do sjećanja na neke dobre stvari. Sjećate se kako ste se zaljubili u neku raniju osobu koje ste se sjetili zbog pjesme na radiju. Sljedećeg jutra pročitate njeno ime u novinama, ili naletite na nju u trgovini, i ona vas pozove na ručak ili piće. Otkrivate kako je solo i nekako se sjetite zajedničke prošlosti. Dok pokušavate sebe uvjeriti kako je sve to obična slučajnost u životu, osoba vas poziva na izlazak i dok se uzdate u sreću kao pokretač ovih neočekivanih događanja, sjećate se one izreke “sve u svoje vrijeme”. Očito vam sinkroniciteti pokazuju kako ovo JEST vrijeme za ovo.

Poruke svemira

Događa li vam se da pogledate na sat i svaki put vidite isto: 2:22, 3:33, 11:11, 12:12… Svemir vam nešto poručuje, a na vama je da razmislite što!

NE PROPUSTI  Sefanija 3: Biblija i Stari zavjet

Opetovani brojevi nisu jednostavna stvar. Kao jasan simbol sinkroniciteta, opetovani brojevi sadrže dublju poruku koja stiže iz spiritualnog svijeta i otkriva skrivene tajne. Naravno, prema popularnom vjerovanju to je ona Viša stvarnost, koja nam u svakodnevnom životu nije uvijek vidljiva.

Najmoćniji broj 11 u dualnom obliku: 11:11.

Ono stimulira vaše sjećanje s razlogom da vas podsjeti na nešto što ste zaboravili. Vidjeti moćne brojeve 11:11 je poruka da ste na pravom putu i usklađeni sa Višom stvarnosti. Jedan kao božanska intervencija, to je raskrižje između više stvarnosti i fizičkog svijeta. Kad se to dogodi, zastanite na trenutak i zaželite želju, zatražite nešto i pokušajte vidjeti prepreku između stvarnosti i iluzije. To će vam pomoći u koncentraciji, meditaciji i uvidu.

Osjećajte kako je sve povezano – jer JEST. Također, ugledate li 11:11, to znači da ste spremni za bezuvjetnu ljubav i transcendenciju dualnosti u transformaciji prema cjelini. Osjetite kako ste živi i svjesni ovdje i sada. Otkrića koja možete dobiti nisu u obliku riječi ili koncepata, jednostavno ih osjećate, kao stanje svijesti, a posljedica može biti i otvaranje čakre trećeg oka. Broj 11 pokazuje naše rođenje, traži od nas gradnju nove građe u našem životu, životu o kojem smo oduvijek sanjali, i onom životu koji nam je suđen.

Možda će vas zanimati i ovo: