Superman (1978): Najbolji filmovi Richarda Donnera

Superman (1978): Najbolji filmovi Richarda Donnera
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, dramu, romansu i znanstveno fantastični film Superman, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Superman

Godina filma: 1978

Filmski žanr: Akcija, avantura, drama, romansa, znanstvena fantastika

Režija: Richard Donner

Uloge: Phil Brown, Shane Rimmer, Michael Ensign, Rex Everhart, Christopher Reeve, Gene Hackman, Marlon Brando, Margot Kidder i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Neposredno prije uništenja planete Krypton, znanstvenik Jor-El šalje svog novorođenog sina Kal-Ela sa svemirskim brodom na Zemlju. Odgojen od ljubaznih poljoprivrednika Jonathana i Marthe Kent, mladi Clark otkriva izvor svojih nadljudskih moći i seli se u Metropolis u borbu protiv zla. Kao Superman, bori se protiv zlikovca Lexa Luthora, dok se, kao reporter početnik Clark Kent, pokušava udvarati suradnici Lois Lane.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Superman i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: