The Karate Kid Part III (1989): Filmovi Johna G. Avildsena

The Karate Kid Part III (1989): Filmovi Johna G. Avildsena
Photo: YouTube The Trailer Guy

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i obiteljski film The Karate Kid Part III, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Karate Kid Part III

Godina filma: 1989

Filmski žanr: Akcija, drama, obiteljski film

Režija: John G. Avildsen

Uloge: Gabriel Jarret, Rick Hurst, Tony O’Dell, Martin Kove i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Život Johna Kreesea je u raspadu nakon što su njegovu školu u karateu porazili Daniel i Miyagi. Posjećuje Terryja Silverja, druga iz Vijetnamskog rata. Terry je nemilosrdni poslovni čovjek i stručnjak za borilačke vještine, a obećava da će pomoći Kreeseu da se osveti Danielu i Miyagiju te da ponovno uspostavi Cobru Kai.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Borilačke vještine

Borilačke vještine, eng. martial arts, je sustav tradicija i vježbi čija je izvorna namjena bila priprema tijela i uma za borbu. U svojoj modernoj formi koristi se za održavanje tjelesne spremnosti, meditiranje te izgrađivanje osobe. Mnoge kulture svijeta kroz povijest stvorile su svoje sisteme za prenašanje borilačkih vještina, no trenutno najpopularnije i najrašireniji sistemi borilačkih vještina su one koje potječu iz azijskih zemalja: Koreja, Japan, Kina, Tajland i Filipini.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Karate Kid Part III i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: