8 Million Ways to Die (1986): Filmovi Hala Ashbyja

8 Million Ways to Die (1986): Filmovi Hala Ashbyja
Photo: YouTube TheActionmaster

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, triler, akciju i kriminalistički film 8 Million Ways to Die, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

8 Million Ways to Die

Godina filma: 1986

Filmski žanr: Akcija, drama, triler, krimić

Režija: Hal Ashby

Uloge: James Avery, Randy Brooks, Vyto Ruginis, Victor Rivers, Jeff Bridges, Andy García i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Scudder je detektiv iz Odjela šerifa koji je prisiljen pucati u osumnjičenog za vrijeme akcije suzbijanja narkotika. Psihološke posljedice ove pucnjave pogoršavaju njegov problem s pićem i zbog ovog alkoholizma on gubi posao, kao i brak.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Near Enemies (2020): Akcijski i ratni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film 8 Million Ways to Die i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: