The Mist (2007): Najbolji filmovi Franka Darabonta

The Mist (2007): Najbolji filmovi Franka Darabonta
Photo: YouTube HDQualityTrailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, triler, horror i znanstveno fantastični film The Mist, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Mist

Godina filma: 2007

Filmski žanr: Akcija, triler, horror, znanstvena fantastika

Režija: Frank Darabont

Uloge: Juan Gabriel Pareja, Julio Cedillo, Brian Libby, Kelly Collins Lintz, Laurie Holden i dsrugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je snimljen prema istoimenoj noveli Stephena Kinga. Draytonovi – David, Steff i njihov sin Billy – žive u malom gradiću u Maineu. Jedne noći žestoka oluja pogodila je područje, oštetivši njihovu kuću. Sljedećeg jutra oluju prati čudna magla. David i Billy i njihov susjed Brent Norton odlaze u grad i nalaze se zarobljeni u trgovini s još nekoliko ljudi.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Alcatraz (2018): Najbolje avanture i filmovi krimići

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Mist i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.