The Silence of the Lambs (1991): Film Jonathana Demmea

The Silence of the Lambs (1991): Film Jonathana Demmea
Photo: YouTube Trailers From Hell

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, horror, misteriju, triler i kriminalistički film The Silence of the Lambs (Kad jaganjci utihnu), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Silence of the Lambs

Godina filma: 1991

Filmski žanr: Drama, akcija, horror, triler, krimić, misterija

Režija: Jonathan Demme

Uloge: Tracey Walter, Anthony Heald, Obba Babatundé, Dan Butler, Anthony Hopkins, Jodie Foster i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autora Thomasa Harrisa. F.B.I. vježbenica Clarice Starling  naporno radi na unapređenju svoje karijere, pokušavajući se sakriti iza svojih korijena iz Zapadne Virdžinije, od kojih bi je, ako bi neki znali, automatski klasificirali kao nazadnu ili bijelu. Nakon diplome želi raditi u Jedinici za bihevioralne znanosti agencije pod vodstvom Jacka Crawforda. Dok je još pripravnica, Crawford od nje traži da ispita doktora Hannibala Lectera, psihijatra koji je do sada bio zatvoren na osam godina u maksimalno sigurnosnoj izolaciji jer je bio serijski ubojica koji je kanibalizirao svoje žrtve.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

NE PROPUSTI  Cheyenne Autumn (1964): Filmovi Johna Forda

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Silence of the Lambs i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: