The Greatest Show on Earth (1952): Film Cecila DeMillea

The Greatest Show on Earth (1952): Film Cecila DeMillea
Photo: YouTube tconner65

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, romantični i obiteljski film The Greatest Show on Earth, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Greatest Show on Earth

Godina filma: 1952

Filmski žanr: Drama, romansa, obiteljski film

Režija: Cecil B. DeMille

Uloge: Bess Flowers, Frank Wilcox, Dorothy Adams, Charlton Heston, James Stewart i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kako bi osigurao potpuno isplativu sezonu, upravitelj cirkusa Brad Braden angažira Velikog Sebastiana, iako to njegovu djevojku Holly pomiče s njenog teško osvojenog središnjeg mjesta na trapezu. Holly i Sebastian započinju opasan dvoboj nadmudrivanja u ringu, dok je on proganja po zemlji.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Najbolje drame: Calm at Sunset (1996)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Greatest Show on Earth i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)