Brzo učenje engleskog jezika

Brzo učenje engleskog jezika
Savjeti kako lakše učiti

Brzo učenje engleskog jezika može primijeniti svaka osoba. Pročitaj ovaj tekst, te upoznaj ideje za brzo učenje engleskog. To znači da ćeš učiti znatno brže, lakše i uspješnije. Ipak, ne očekuj da ćeš ovladati engleskim jezikom u tjedan dana.

Dobro razmisli nakon čitanja ovog teksta. Odaberi neke od prikazanih tehnika za učenje engleskog jezika. Također pokušaj samostalno smisliti neke tehnike. Nadam se da će te inspirirati navedeni primjeri u nastavku teksta.

Zašto primijeniti brzo učenje engleskog jezika?

Smatram da školski sustav treba mijenjati svoj program, tehnike učenja, te načine ispitivanja. Učenje standardnim metodama može biti dosadno i naporno, te znatno sporije. Zato ću ti predstaviti brzo učenje engleskog. Želim da se zabavljaš i dobro osjećaš tijekom učenja.

Temelj da se brže uči engleski jezik

Brzo učenje engleskog jezika temelji se na jednostavnim stvarima. Sve počinje od učenja kroz igru, komunikacije sa drugim ljudima, te korištenju engleskog jezika u tvojim hobijima. Tu još možeš dodati učenje uz filmove i glazbu, te druge zabavne aktivnosti.

Kako ćeš uz to brže učiti engleski jezik? Lakše se koncentriramo na ono što nam je zabavno, te imamo više motivacije. Također ne gubimo svoje vrijedno vrijeme na višesatno učenje napamet. Zaista, ponekada je potrebno učenje napamet, ali to su rijetki i kratki trenutci. Najvažnije je učestalo slušanje engleskog jezika, pa se okruži njime.

Brzo učenje engleskog  jezika kroz igru

Ovo je odlično za sve učenike engleskog jezika. Možeš igrati društvene igre sa obitelji i prijateljima. Tako ćete se zbližiti, dobro zabaviti, te ćeš usput naučiti neke nove riječi. Idealno je da započneš od različitih igri riječima, ali odaberi ono što je tebi najdraže.

NE PROPUSTI  Ocat u kuhinji i domaćinstvu

Virtualne igre su također zabavne, te su odlične da se brzo uči engleski jezik. Na internetu postoje igre koje su namijenjene lakšem učenju stranih jezika. Ipak, to većinom odgovara mlađim generacijama. Možda će te više zainteresirati igre sa zanimljivim i uzbudljivim misijama. Tu su i multiplayer igre u kojima surađuješ sa drugim igračima. To znači da ćete morati komunicirati engleskim jezikom.

Učenje engleskog kroz komunikaciju

Pisanje vlastitog bloga može biti još jedan dobar način za brzo učenje engleskog jezika. Dovoljno je da imaš pristup internetu, te možeš besplatno otvoriti svoj novi blog. Na njemu piši o bilo čemu, ali piši na engleskom jeziku. Napomeni da tek učiš engleski, te da dobro dođu savjeti i kritike čitatelja.

Ne zaboravi promovirati svoj blog. Možeš početi od razmjene linkova, te komentirati tuđe blogove. Tako ćeš dobiti više čitatelja, te će oni komentirati tvoje poznavanje engleskog jezika. Tu je i mali bonus. Na blogu možeš zaraditi oglasima, te steći dobra online prijateljstva. Isprobaj, te se osobno uvjeri.

Iskoristi mailove i društvene mreže, te ne zaboravi upoznavati ljude u stvarnom životu. Također podijeli naučeno sa prijateljima. To je veoma motivirajuće, te podučavanjem bolje pamtimo naučeno. Važno je da koristiš engleski jezik na različite načine, te da se zabavljaš.

Brzo učenje engleskog jezika uz filmove

Svatko može učiti engleski jezik gledajući filmove. Samo prati prijevod, te istovremeno slušaj riječi i rečenice. Filmske scene će ti pomoći da brže i lakše shvatiš o čemu se radi. Također možeš iskoristiti youtube. On sadrži mnogo filmova i pjesama na engleskom jeziku. Neki od njih imaju i hrvatski prijevod, pa su time prikladniji za učenje engleskog jezika.

NE PROPUSTI  Čestitke za ženidbu koje će oduševiti supružnike

Razmišljaj na engleskom jeziku

Savladaj osnovne riječi, te pokušaj razmišljati na engleskom jeziku. Čudno je kada ti zatreba neka nova riječ, te ne možeš potpuno izraziti svoje misli. Odmah ćeš je htjeti naučiti. Ne zaboravi na rječnik. Instaliraj hrvatsko-engleski rječnik na svoj mobitel, te ćeš ga uvijek imati pored sebe. To je veoma važno, neovisno o izboru tehnike za brzo učenje engleskog jezika. Znaš kako kažu: “Bez alata, nema zanata”.

Zoran Bajs

IZVOR: ucenje-engleskog-jezika.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: