Zabavne društvene igre: Mlin

Mlin sigurno spada u top zabavne društvene igre. Navodno, igra se od doba srednjeg vijeka pa sve do danas.

Zabavne društvene igre: Mlin
Društvene igre – mlin

 Kratka pravila za mlin koji spada u zabavne društvene igre

Pravila igre: Igraju dva igrača. Jedan igrač ima bijele pločice, drugi crne. Igrači prvo postavljaju svoje pločice na tablu. Pločice se na tabli pomiču, te se mora u liniji imati 3 pločice da bi se dobio mlin. Kada se dobije mlin uzima se jedna protivnikova pločica. Cilj je da protivniku ostanu dvije pločice ili da nema više mogućnosti micanja pločica. Ugodna zabava.

Koje su vama najbolje zabavne društvene igre te koliko često igrate razne igre uživo ili online? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Igre na ploči

Igra na ploči je vrsta igre koja za osnovu ima podlogu ili ploču, koja može biti napravljena od raznih vrsta materijala. U većini slučajeva ploča je obično podijeljena na polja koja su iste veličine kao kod igre šah, no to nije obavezno.

IZVOR: Wikipedija

Igra

Igra je aktivnost jedne ili više osoba koja služi za razonodu i zabavu. Bit igre je postići neki cilj pridržavajući se zadanih pravila.

Igra se, najopćenitije, razlikuje od ručnoga ili intelektualnog plaćenog rada, iako se te dvije aktivnosti u nekim aspektima prepleću. Dobar primjer za izrečenu tvrdnju je sport, koji po svim značajkama pripada kategoriji igara, međutim, u profesionalnim okvirima poprima odlike koje se obično vežu za tradicijsko shvaćanje rada.

Ključne sastavnice igre su motivacija za dostizanje nekog cilja, pravila te interakcija, odnosno, kontakt između sudionika. Mnoge igre upravo poradi pobrojanih elemenata imaju obrazovnu ulogu jer sudionike tjeraju na usvajanje novih znanja i vještina.

NE PROPUSTI  Najbolje igre za PC svih vremena koje su se igrale

Matematička igra je ona čija se pravila, strategija i rezultati mogu proučiti i objasniti matematičkim pravilima.

IZVOR: Wikipedija

Zabava

Zabava je emocionalna diverzija koja ima za cilj držati pozornost gledatelja ili sudionika.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: