A Little Romance (1979): Filmovi Georgea Roya Hilla

A Little Romance (1979): Filmovi Georgea Roya Hilla
Photo: YouTube MUEZZAB

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, komediju i romantični film A Little Romance (Mala romansa), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film A Little Romance

Godina filma: 1979

Filmski žanr: Akcija, avantura, komedija, romansa

Režija: George Roy Hill

Uloge: Anna Massey, Peter Maloney, David Dukes, Arthur Hill, Laurence Olivier i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Francuz i Amerikanka, koji idu u školu u Parizu, upoznaju se i započinju malu romansu. Sprijateljili su se s Juliusom koji ih očarava svojim pripovijedanjem. U pokušaju da osiguraju ljubav tinejdžerima zauvijek, troje putuje u Veneciju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Komedija

Komedija (od lat. comoedia ← od grč. kōmōidía) je vrsta drame, odlikuje se veselim sadržajem, crta smiješne strane ljudskog života i ljudi, ismijava njihove nedostatke i mane. Komedija se, kao i tragedija, razvila u antičkoj Grčkoj. U početku je označavala pjesmu komosa, tj. grupe mladića koji su na otvorenim prostorima izvodili šale na račun svojih sugrađana. Cilj komedije je nasmijati čitatelje i gledatelje (kada se izvodi na pozornici).

NE PROPUSTI  The World to Come (2020): Filmovi Caseya Afflecka

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film A Little Romance i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: