Adventures of a Mathematician (2020): Istinite priče

Adventures of a Mathematician (2020): Istinite priče
Photo: YouTube Samuel Goldwyn Films

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i biografski film Adventures of a Mathematician, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Adventures of a Mathematician

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Drama, biografija

Režija: Thorsten Klein

Uloge: Sam Keeley, Ryan Gage, Jakub Gierszał i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istinitoj priči. To je priča o poljskom useljeniku i matematičaru Stanu Ulamu, koji se 1930 -ih preselio u SAD. Stan se nosi s teškim gubicima obitelji i prijatelja pomažući u stvaranju vodikove bombe i prvog računala.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Worth (2020): Drame, povijesni i biografski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Adventures of a Mathematician i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: