Bank Robber (1993): Dobri krimići

Bank Robber (1993): Dobri krimići
Photo: YouTube Multicom Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju, romansu i kriminalistički film Bank Robber, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Bank Robber

Godina filma: 1993

Filmski žanr: Komedija, romansa, krimić

Režija: Nick Mead

Uloge: Judge Reinhold, Joe Alaskey, Paula Kelly, Michael Jeter, Patrick Dempsey, Forest Whitaker i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Billy, beznadni romantičar, pljačka banke u poslovnim odijelima, u očajničkom pokušaju da zadrži svoju prijateljicu Selinu. Billy vjeruje da se Selini sviđa samo zbog uzbuđenja koje nude njegove pljačke banke i darova koje joj daje. Želeći se odreći svog kriminalnog života, planira posljednju pljačku banke kako bi kupio jedrilicu i otplovio sa Selinom.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Francis in the Navy (1955) je super komedija

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Bank Robber i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: