Conan the Barbarian (1982): Filmovi Johna Miliusa

Photo: YouTube Trailer Chan

Ispod možete pročitati kratak opis za fantaziju, akcijski i avanturistički film Conan the Barbarian (Conan barbarin), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Conan the Barbarian

Godina filma: 1982

Filmski žanr: Akcija, avantura

Režija: John Milius

Uloge: John Milius, Gerry Lopez, Nadiuska, Sab Shimono, Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na zbirkama priča autora Roberta E. Howarda, L. Sprague de Campa i Lin Carter. Iza magle vremena, nakon što je svjedočio brutalnoj smrti svog oca kovača i masakru cijelog sela od strane ubojitih sljedbenika Thulse Dooma, nemrtvog zlog čarobnjaka i sluge boga zmije, Seta, Conan, siroče mladog Kimerijanca, osuđen je na život u ropstvu. Okovan vječnim kotačem boli, bespomoćni dječak izrasta u čovjeka, a nakon godina rigoroznog treninga kao žestoki gladijator, Conan, sada nezaustavljiva planina mišića, ponovno dobiva svoju dragocjenu slobodu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Blood Creek (2009): Filmovi Joela Schumachera

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Conan the Barbarian i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: