Moonrise Kingdom (2012): Filmovi Wesa Andersona

Photo: YouTube criterioncollection

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, dramu, komediju i romantični film Moonrise Kingdom, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Moonrise Kingdom

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Akcija, avantura, komedija, drama, romansa

Režija: Wes Anderson

Uloge: Larry Pine, Bruce Willis, Eric Chase Anderson, Steve Smith, Kara Hayward i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Smješteni na otok blizu obale Nove Engleske 1960 -ih, dok se mladi dječak i djevojka zaljubljuju, prisiljeni su da bježe zajedno.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Wes Anderson

Wesley Wales Anderson (1. svibnja 1969., Houston, Teksas, -) američki je filmski redatelj. Njegovi filmovi poznati su po izbjegavanju realizma i oslanjanju na stilizirane, umjetne svjetove u kojima žuta (pastelna) boja igra značajnu ulogu, dok su mu likovi uglavnom nesavršeni i neprilagođeni. Anderson se često oslanja na upečatljiv izbor glazbe, skrivene reference na stip junaka Charlieja Browna te obiteljske teme.

NE PROPUSTI  The Spine of Night (2021): Filmovi strave i užasa

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Moonrise Kingdom i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: