Pasta za zube može biti korisna za više stvari

Pasta za zube može biti korisna za više stvari
Korisni savjeti u kući

Svi znamo da je pasta za zube uglavnom odlična za ono što joj samo ime govori – pranje zubi. Ipak, iskusne domaćice znaju kako ovo abrazivno sredstvo svoju primjenu nalazi i kod cijelog niza kućanskih poslova, pa čak i u kozmetici te njezi kože. Ipak, imajte na umu da sve to vrijedi isključivo za običnu bijelu pastu za zube, a ne onu koja dolazi u obliku kojekakvih gelova.

Pogledajte gdje sve pasta za zube nalazi svoju primjenu

1. Neutraliziranje mirisa ruku

Rezanje luka, čišćenje ribe ili guljenje češnjaka ostavljaju na našim rukama snažan, a često i vrlo neugodan miris, kojega običan sapun uglavnom ne uspijeva ukloniti. U takvim situacijama dobro istrljajte ruke pastom za zube i svi će neugodni mirisi nestati.

2. Pasta za zube može očistiti nakit

Bez obzira radilo se o srebru ili zlatu, poliranje mekanom četkicom s malo paste za zube u trenu će vratiti vašem nakitu nekadašnji sjaj. Također, želite li osvježiti izgled bilo kakvog metalnog predmeta, uronite ga na deset minuta u vodu s rastopljenom pastom. Ipak, budite oprezni – izbjegavajte trljanje bilo kakvog dragog kamenja, budući da bi im to moglo oštetiti površinu.

3. Bojice na zidu

Ukoliko je vaš klinac odlučio dati oduška svom unutarnjem Picassu baš na zidu vaše dnevne sobe, ne paničarite. Sve što trebate jest utrljati malo paste za zube na suhu spužvu i njome obrisati kredu ili voštane boje s površine.

4. Pasta za zube može poslužiti da se očiste naočale

Blagi abraziv u zubnoj pasti savršen je za uklanjanje sloja prljavštine koji je zaslužan za nakupljanje vlage s unutarnje strane vaših sportskih naočala. Osim što čisti, lagani premaz zubne paste zaštiti će površinu od budućeg magljenja. Ipak, izbjegavajte čistiti bilo kakvu površinu premazanu specijalnim sredstvom, poput onoga protiv refleksije.

NE PROPUSTI  Čestitke mladencima od roditelja

5. Uklanjanje prištića

Namažite prištić slojem paste prije nego pođete u krevet te ujutro operite lice. Ista se taktika može primijeniti za smanjivanje upaljenih mjesta ugriza raznih kukaca. Pasta će ih isušiti i smanjiti crvenilo.

6. Pasta za zube za njegu noktiju

Tretiranje noktiju pastom ima vrlo sličan učinak pranju zubi. Osim što će ih očistiti, pasta će učiniti vaše nokte snažnijima i sjajnijima.

7. Uklanjanje mirisa iz boca

Želite li ukloniti miris iz boce u kojoj se ukiselilo mlijeko, sve što trebate jest oprati ju pastom za zube i spužvom za boce te dobro isprati toplom vodom.

8. Pasta za zube za uklanjanje nakupina od sapuna

Istrljajte staklena vrata tuš kabine mokrom spužvom s malo paste za zube. Ukoliko se radi o tvrdokornijoj nakupini, namažite ju pastom i ostavite da djeluje 30 minuta prije uklanjanja.

IZVOR: prakticnikucnisavjeti.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.