Petnaest tajnih mučenja Isusa Krista

Petnaest tajnih mučenja Isusa Krista
Vjera i religija

Gospodin se ukazao redovnici Mariji Magdaleni i objavio joj petnaest tajnih mučenja što su mu ih nanijeli između ponoći i zore u tamnici što se nalazila ispod Kajfina sudišta. Blažena Marija Magdalena je bila redovnica franjevačkog reda svete Klare Asiške. Živjela je u Rimu u 18. stoljeću. Ona je žarko željela znati nešto o tajnim mukama nanesenim našemu Gospodinu u noći koja je prethodila Njegovoj smrti.

Isus govori o petnaest tajnih mučenja

Židovi su me smatrali najvećim zločincem onoga vremena i evo kako su sa mnom postupali:

1. Oni mi svezaše noge užetom i vukli su me niz kamenite stepenice u smrdljivi podrum, pun nečistoće.

2. Skinuše mi haljine i boli su me željeznim šiljcima.

3. Stegnuše mi tijelo užetom, vukoše me po tlu i bacahu me od zida do zida.

4. Objesiše me na drvenu gredu uzlom koji je popuštao sve dok se nisam poskliznuo i pao na zemlju. Isprebijan tim mučenjem plakao sam krvavim suzama.

5. Pričvrstili su me na kolac i izbadali su mi tijelo različitim oružjem. Bacali su na me kamenje i palili me plamenim žeravicama i bakljama.

6. Boli su me šilom i pijukom, oštrim kopljem, razdirali su me i skidali s mog tijela kožu, meso i žile.

7. Privezali su me za stup i učiniše da sam morao stajati bosih nogu na usijanom komadu metala.

Petnaest tajnih mučenja: 8-15

8. Okruniše me željeznom krunom i svezaše mi oči krpama gadno nečistim.

9. Posjedoše me na stolicu pokrivenu šiljatim čavlima, koji su iskopali duboke rupe na mom tijelu.

10. Oni su izlili na moje rane tekuće olovo i smolu, i nakon te torture prignječili su me na stolicu punu čavala, tako da su čavli prodirali sve dublje u moje meso.

NE PROPUSTI  Jeremija 26: Biblija i Stari zavjet

11. Da me osramote i izmuče oni su utiskivali igle u rupice moje iščupane brade.

12. Oni me baciše na jedan križ i svezaše me tako čvrsto da nisam mogao više disati.

13. Kako sam ležao na zemlji, oni su mi gazili po glavi i jedan od njih stavivši svoju nogu na moja prsa zarinuo mi je kroz jezik jednu bodlju iz moje krune.

14. Oni su mi nalili u usta najogavnije izmete vrijeđajući me najbestidnijim pogrdama.

15. Svezaše mi ruke na leđa i tjerali me izvan zatvora da hodam, udarajući me šibama.

Kad je Isus objavio sestri Mariji Magdaleni petnaest tajnih mučenja, te patnje prije toga nepoznate, dodao je riječi: Moja kćeri, želim da sve ljude upoznaš s tim tajnim mukama, da svaka od tih tortura bude čašćena. Svakome od onih koji će mi svaki dan prinijeti s ljubavlju jednu od tih muka i koji će gorljivo moliti sljedeću molitvu, bit će na dan suda dana kao nagrada vječna slava.

Ovu je pobožnost odobrio i preporučio papa Klement II.

Molitva

Gospodine moj i Bože moj, imam stalnu volju da Te častim s petnaest tajnih muka i s Tvojom prolivenom dragocjenom Krvlju. Koliko ima zrna pijeska u moru, koliko zrna žita u polju, koliko vlati trave na livadama, koliko plodova u voćnjacima, koliko lišća na drveću, koliko cvjetova u vrtovima, koliko zvijezda na svodu nebeskom, koliko anđela na Nebu, koliko stvorova na Zemlji, tisuću puta toliko, o Gospodine Isuse, koji si predostojan ljubavi, tisuću puta toliko budi slavljen, hvaljen i čašćen, Ti sam, Tvoje Presveto Srce, Tvoja dragocjena Krv, Tvoja Božanska Žrtva za čovječanstvo, Presveti Sakrament oltara, Presveta Djevica Marija, devet slavnih korova anđeoskih i blažena četa svetaca!

NE PROPUSTI  Knjiga postanka 25: Biblija i Stari zavjet

Neka im bude dana slava, hvala i čast od mene samoga, od svih ljudi, sada i uvijek kroz vječne vjekove! Želim isto toliko puta, predragi Isuse, Ti zahvaliti, Ti služiti i Ti ugoditi, da Ti zadovoljim za sve uvrede što su Ti nanesene i da budem Tvoj tijelom i dušom.

Hoću isto toliko puta pokajati se za svoje grijehe i moliti za oproštenje Tebe, Boga svoga, da oprostiš i da se smiluješ. Želim isto tako prinijeti Tvoje zasluge beskrajne Vječnom Ocu kao naknadu za svoje krivice i grijehe i za svoje zaslužene kazne. Čvrsto sam odlučio promijeniti svoj život i molim Te da zadnja ura moga života bude sretna i u miru. Hoću, također, moliti za oslobođenje siromašnih duša u čistilištu. Želim obnavljati ovu pohvalu ljubavi i zadovoljštine svakog sata dana i noći, sve do posljednjeg trena svoga života. Molim Te, predobri i preljubazni Isuse, da potvrdiš u Nebu moju najiskreniju želju. Ne dopusti da bude uništena ni od ljudi ni od Sotone! Amen.

IZVOR: bogurijeciblog.wordpress.com

Možda će vas zanimati i ovo: