Najbolji vestern filmovi: Sierra (1950)

Najbolji vestern filmovi: Sierra (1950)
Photo: YouTube Retro VHS Vault

Ispod možete pročitati kratak opis za film Sierra. Ako vas zanimaju još neki najbolji vestern filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolji vestern filmovi: Sierra

Godina filma: 1950

Filmski žanr: Vestern

Režija: Alfred E. Green

Uloge: John Doucette, I. Stanford Jolley, Burl Ives i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ring Hassard i otac Jeff žive u skrivenoj planinskoj spilji jer je Jeff tražen zbog ubojstva koje nije počinio. No stvari se mijenjaju kada se pojavi izgubljena mlada dama, Riley Martin, koja otkriva da Ring nikada nije vidio ženu izbliza.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The Magnificent Seven (1960): Film Charlesa Bronsona

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Sierra i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji vestern filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: