Nixon (1995): Filmovi Olivera Stonea

Nixon (1995): Filmovi Olivera Stonea
Photo: YouTube fireice1971

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, biografiju, dramu i povijesni film Nixon, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Nixon

Godina filma: 1995

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, povijesni film

Režija: Oliver Stone

Uloge: Jack Wallace, Annabeth Gish, Fyvush Finkel, Anthony Hopkins, Bob Hoskins i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Redatelj Oliver Stone istražuje strogo odrastanje bivšeg predsjednika Richarda Nixona, njegove novonastale političke težnje na pravnom fakultetu i njegovo neobično samozatajno udvaranje njegovoj supruzi Pat. Kontradikcije u njegovom karakteru otkrivaju se rano, u opakoj kampanji protiv Helen Gahagan Douglas i neobično mazohističkom govoru Checkersa. Čini se da je njegov poraz od omraženog i zavidnog Johna F. Kennedyja na predsjedničkim izborima 1960. godine, nakon čega je uslijedio gubitak kalifornijske gubernatske utrke 1962. godine, znak kraja njegove karijere.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Nixon i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)