Nixon (1995): Filmovi Olivera Stonea

Nixon (1995): Filmovi Olivera Stonea
Photo: YouTube fireice1971

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, biografiju, dramu i povijesni film Nixon, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Nixon

Godina filma: 1995

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija, povijesni film

Režija: Oliver Stone

Uloge: Jack Wallace, Annabeth Gish, Fyvush Finkel, Anthony Hopkins, Bob Hoskins i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Redatelj Oliver Stone istražuje strogo odrastanje bivšeg predsjednika Richarda Nixona, njegove novonastale političke težnje na pravnom fakultetu i njegovo neobično samozatajno udvaranje njegovoj supruzi Pat. Kontradikcije u njegovom karakteru otkrivaju se rano, u opakoj kampanji protiv Helen Gahagan Douglas i neobično mazohističkom govoru Checkersa. Čini se da je njegov poraz od omraženog i zavidnog Johna F. Kennedyja na predsjedničkim izborima 1960. godine, nakon čega je uslijedio gubitak kalifornijske gubernatske utrke 1962. godine, znak kraja njegove karijere.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Prey (2021): Avanture, drame i triler filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Nixon i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.