Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Photo: YouTube Paramount Movies

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju i avanturistički film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Godina filma: 2008

Filmski žanr: Akcija, avantura

Režija: Steven Spielberg

Uloge: Arnold Chon, Helena Barrett, Ilia Volok, Igor Jijikine, Harrison Ford, Cate Blanchett i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Tijekom Hladnog rata, sovjetski agenti promatraju profesora Henryja “Indiana” Jonesa, kada mu mladić donosi šifriranu poruku od ostarjelog, dementnog kolege, profesora Harolda Oxleya. Sovjeti prate Jonesa i mladića Mutta Williamsa u Peru. S Oxleyjevom šifrom pronalaze legendarnu lubanju napravljenu od jednog komada kvarca. Ako Jones uspije dostaviti lubanju na pravo mjesto, sve bi moglo biti dobro. Ali ako ga Irina povede do njegovog porijekla, dobit će moći koje bi mogle ugroziti Zapad. Ostarjeli profesor i mladi Buck udružuju snage sa ženom iz Jonesove prošlosti, Marion Ravenwood, kako bi se suočili s opasnostima džungle, Rusije i nadnaravnog.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

NE PROPUSTI  Red Heat (1988): Filmovi Waltera Hilla

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)