Inglourious Basterds (2009): Film Quentina Tarantina

Inglourious Basterds (2009): Film Quentina Tarantina
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, avanturu i ratni film Inglourious Basterds (Nemilosrdni gadovi), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Inglourious Basterds

Godina filma: 2009

Filmski žanr: Akcija, drama, avantura, ratni film

Režija: Quentin Tarantino

Uloge: Ludger Pistor, Quentin Tarantino, Brad Pitt, Christoph Waltz, Léa Seydoux i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U Francuskoj okupiranoj od Njemačke, mlada židovska izbjeglica Shosanna Dreyfus svjedoči pokolju svoje obitelji od strane pukovnika Hansa Lande. Planira osvetu nekoliko godina kasnije kada se njemački ratni heroj Fredrick Zoller naglo zainteresira za nju i organizira slavnu filmsku premijeru u kazalištu koje sada vodi. Uz obećanje svih prisutnih glavnih nacističkih časnika, događaj privlači pozornost “Basterds”, skupine židovsko-američkih gerilskih vojnika predvođenih nemilosrdnim poručnikom Aldom Raineom.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Respect (2021): Drame, mjuzikli i biografski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Inglourious Basterds i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: