Mile 22 (2018): Najbolji filmovi Petera Berga

Mile 22 (2018): Najbolji filmovi Petera Berga
Photo: YouTube STXfilms UK & Ireland

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, triler i kriminalistički film Mile 22, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Mile 22

Godina filma: 2018

Filmski žanr: Akcija, avantura, triler, krimić

Režija: Peter Berg

Uloge: Donald Trump, Sam Medina, Emily Skeggs, Nikolai Nikolaeff, Mark Wahlberg i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Jamesa Silva je operativac najcjenjenije i najmanje shvaćene jedinice CIA-e. Uz pomoć strogo tajnog taktičkog zapovjednog tima, Silva mora dohvatiti i transportirati stvari koje sadrže informacije opasne po život prije nego što se neprijatelj približi.

Trailer

Pogledajte film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

NE PROPUSTI  Ratni filmovi: The Odd Angry Shot (1979)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Mile 22 i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.